Stacks Image 5268

Een vakoverschrijdend confronterend empirisch beeldend en tekstueel onderzoek door de studenten van de beeldafdeling van de Kunstacademie Zaventem (14j tot 77j)

Een vakoverschrijdend confronterend empirisch beeldend en tekstueel onderzoek door de studenten van de beeldafdeling van de Kunstacademie Zaventem (14j tot 77j)

Logo's ontworpen door de studenten digitaal beeldlab

Stacks Image 5488

Project ConFront 24

De studenten van de middelbare graad en de volwassen studenten van de hogere graad van de beeldende afdeling van de Kunstacademie van Zaventem hebben een een project opgezet waarbij kunstenaars uit verschillende disciplines met mekaar in confrontatie gebracht werden.
Deze confrontatie kreeg een weerslag op papier en op canvas.
Van de op papier geschilderde en getekende confrontaties vind u een elektronische versie op deze website achter de buttons. De op canvas geschilderde confrontaties kan u vinden op de achtergevel van CC De Factorij in Zaventem, langs de kant van de spoorweg.

Doel van het project

Eén doelstelling is om de studenten naar verschillen en gelijkenissen te leren zoeken tussen kunstenaars uit eenzelfde en uit verschillende disciplines. Leren vakoverschrijdend denken en werken.
Een andere doelstelling is om samen te werken aan de grote schilderingen, collectief met respect voor ieders inbreng naar talent en vermogen. We werken met acryl op nylon canvas.
Een bijkomende doelstelling is om bezoekers van de site en passanten te voet en op de treinen uit te dagen om ook op zoek te gaan naar gelijkenissen en verschillen en nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Realisatie

Ontwerp logos: Digitaal Beeldatelier. Nils, August, Tobias, Nada, Chada,
Ontwerp gevelbanners: Digitaal Beeldatelier. Nils
Uitvoering gevelbanners: Beeldatelier 3e & 4e graad. Charlotte, August, Emma,Timo, Jules, Andreas, Tobias, Luna, Nils, Ruben, Bent, Yaelle, Nora, Jikai, Fleur, Gintare, Isis, Malou, Sevil, Maité, Sabrina, Ray, Tania, Bertrand, Geert, Charles, Yulia, Cristina, Ilze, Yannick, Ramune.
Projectbegeleiding: Luc Struyf, docent beeldende vorming.

Naar de werken!

Klik op de button hieronder om de werken te bekijken.

Met dank aan

Stacks Image 5305

voor het gebruik van hun fronton

Stacks Image 5307

voor de sponsoring van het project